In 2015 bracht trendwatcher Lidewij Edelkoort haar ‚Anti Fashion Manifesto‚ uit; een manifest tegen de vluchtigheid van mode en trends en de misstanden in de industrie.

Om dit manifest kracht bij te zetten en de industrie echt aan te zetten tot actie wordt jaarlijks het ‚Anti Fashion Project‚ georganiseerd in Marseille. Drie dagen lang gaan producenten, retailers, ontwerpers en studenten met elkaar in gesprek over de stappen die gezet moeten worden om van de mode-industrie een functionerend en houdbaar systeem te maken.

Als producent van duurzame mode-en interieurstoffen juichen wij deze ontwikkelingen natuurlijk enorm toe. We vinden het belangrijk dat er iets verandert in de mindset van merken en consumenten, en dat het makkelijker wordt voor deze partijen om duurzaam in te kopen.

Onze inspanningen om de textielindustrie te verduurzamen zijn niet onopgemerkt gebleven bij de organisatie. Op zondag 3 juni presenteren wij in Marseille wat het belang is van duurzaam textiel en welke uitdagingen het werken met gerecyclede grondstoffen met zich meebrengt.

Nieuwsgierig? Lees meer over het programma op de website van Anti Fashion Marseille.