Volgende week wordt de landelijke Dutch Sustainable Fashion Week georganiseerd; een week vol activiteiten om duurzame mode nog meer onder de aandacht te brengen van de consument. Als (toekomstige) toeleverancier van duurzame modemerken zijn wij natuurlijk ook van de partij! Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten waar we aan deelnemen. Zien we jou op één van deze evenementen?

Openingsshow

De week gaat van start met een tweetal modeshows waar duurzame mode en innovatie centraal staan. ’s Middags tonen diverse ‘streetwear’ merken hun collecties. Collecties die ook jij bij diverse retailers zoals Charlie + Mary en De Geitenwollenwinkel kunt aanschaffen.
’s Avonds tonen modeontwerpers waaronder Judith van Vliet, Natalie de Koning en Van Jos hun creaties tijdens de ‚Dutch Design fashion show‘. Tijdens beide shows zijn de stoffen van Enschede Textielstad in de foyer te bewonderen. Nu nog naast de catwalk, volgend jaar hopelijk erop!

Streetwear Fashion Show
Maandag 10 oktober, 15:30 – 17:30
De Hallen, Amsterdam
Meer info >>

Dutch Design Fashion Show
Maandag 10 oktober 19:00 – 21:00
De Hallen, Amsterdam
Meer info >>

Recycle Pop-up Market

Wat is duurzame mode eigenlijk? Wat betekent circulaire kleding en welke verschillende opties zijn er als het gaat om recycling? Is recycling altijd duurzaam? En nog belangrijker: waar moet je op letten als je gerecyclede mode of textiel koopt?

Tijdens de Recycle Pop-up Market op vrijdag 14 oktober vertellen vakexperts Ellen Mensink (Loop.alife), Anne-Marie Pronk (Warmetruiendag), Annemieke Koster (Enschede Textielstad) en Rosa van Ederen (Van Jos) alles wat je moet weten over circulaire mode, recycling en duurzaamheid.

Recycle pop-up market
Vrijdag 14 oktober, 15:00 – 18:30
Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Meer info >>

Fair Fashion Festival

Net als vorig jaar verzorgen we een lezing tijdens het Fair Fashion Festival in Utrecht. Deze dag staat, met een groot aantal workshops en lezingen, volledig in het teken van duurzame mode. Tussen 15:00 en 15:50 zullen wij alles vertellen over Enschede Textielstad en de ontwikkelingen van het afgelopen jaar.

Fair Fashion Festival
Zondag 16 oktober
Winkel van Sinkel, Utrecht
Meer informatie >>