De afgelopen maanden is het Nieuwe Instituut in Rotterdam omgedoopt tot het Tijdelijk Modemuseum. Daarmee is Nederlands eerste echte modemuseum geboren. Hoewel veel musea (tijdelijke) modecollecties en tentoonstellingen in huis hebben, kent Nederland nog geen officieel modemuseum.

Het Tijdelijk Modemuseum is veel meer dan een museum; het is een zoektocht naar de huidige staat van de mode in Nederland. Hoe zit het modesysteem in elkaar? Waar laten ontwerpers zich door inspireren? Wat kan er anders? En hoe ziet de toekomst van de mode eruit? Je kunt de tentoonstelling nog tot 8 mei bewonderen in het Nieuwe Instituut in Rotterdam.

Thursday Night @ Het Nieuwe Instituut

Het Nieuwe Instituut organiseert gergeld ‚Thursday Night‘ avonden waarop lezingen over uiteenlopende onderwerpen worden gegeven. Op donderdag 10 maart staat de avond in het teken van de toekomst van de mode-industrie.

„Het heersende systeem van de mode is verkwistend en vervuilend. Verschillende ontwerpers en bedrijven zoeken daarom naar een duurzamer alternatief. Maar gemakkelijk is dat niet.“

Pioneers in Fashion: Better and Greener

Wij zijn gevraagd om, naast ontwerpers Martijn van Strien, Barbara Langendijk, Conny Groenewegen en Anna Telcs van Not Just a Label een bijdrage te leveren aan het programma. We geven een presentatie over Enschede Textielstad en de manier waarop wij een bijdrage willen leveren aan verduurzaming van de textielindustrie. Vind je het leuk om de avond bij te wonen? Bestel dan hier je ticket. Het zou leuk zijn je donderdag in de zaal te zien!