Een mooi initiatief om duurzame mode onder de aandacht te brengen van het grote publiek! 

Dat film- en popsterren trendsetters zijn is bekend. Menig website besteedt na de oscar-uitreikingen minstens zoveel aandacht aan de gedragen jurken als aan de prijzen die zijn uitgereikt. En als filmsterren in een low budget outfit op de rode loper verschijnen zijn de items die ze droegen vervolgens in no time uitverkocht.

Livia Firth, de vrouw van de Britse acteur Colin Firth, besloot deze voorbeeldfunctie van filmsterren te gebruiken om een positieve verandering teweeg te brengen in de mode-industrie. Met haar ‚Green Carpet Challenge‚ daagt ze beroemdheden uit om in duurzaam geproduceerde kleding op de rode loper te verschijnen. Op die manier hoopt Firth duurzame merken meer onder de aandacht te brengen van het grote publiek, en te bewijzen dat duurzame kleding minstens net zo hip is als de massaal geproduceerde variant. Een initiatief dat wij natuurlijk ten zeerste toejuichen!