Onthaasten in Twente

Leef als een Tukker, dan wordt alles mooier

Als ons gevraagd wordt waar je in Twente écht tot rust kunt komen is het antwoord steevast ‚bij Drostes‘. Of het nou in één van de Twentse boerderijlodges is of in de herberg in Tubbergen; bij Drostes kun je altijd terecht voor heerlijk eten, een goed gesprek en Twentse gastvrijheid. En we zijn niet de enigen die er zo over denken; menig boek en oudejaarsconference is geschreven in de accommodaties van Drostes. Teun van de Keuken schreef laatst naar aanleiding van zijn bezoek een column met de slotzin: ‚Leef als een Tukker, dan wordt alles mooier‘.  En dat zijn we helemaal met hem eens!

Duurzame theedoeken van Twentse spiekerbokse 
Herbergier Harald vroeg ons een mooi product te ontwikkelen dat de Twentse gastvrijheid bij Drostes goed weerspiegelt. Het werden theedoeken van gerecyclede ’spiekerbokse‘ (spijkerbroeken). Een product dat volledig van Twentse grondstoffen is gemaakt. De broeken worden versnipperd en vervezeld bij Frankenhuis in Haaksbergen, waarna we er een garen van laten spinnen. Van het garen weven we in onze fabriek in Enschede stof in een tof streeppatroon. Sociale werkplaats DCW maakt er vervolgens theedoeken van. Zelfs het label in de theedoeken is helemaal verantwoord: ons logo is in Enschede gedrukt op ons eigen witte textiel dat we hebben geweven van garen dat is gemaakt van oude T-shirts. 

Wil jij kans maken op een duurzame theedoek van recycled denim? Schrijf je dan snel in voor de nieuwsbrief van Drostes. Je ontvangt dan regelmatig mooi nieuws uit Twente én maakt kans op één van onze theedoeken. Kind kan de (af)was doen.