Vandaag is het 5 jaar geleden dat het Rana Plaza complex in Bangladesh instortte. Een ramp waarbij meer dan 1100 textielarbeiders om het leven kwamen. De ramp zette veel mensen aan het denken. Men vroeg zich massaal af #whomademyclothes en de Fashion Revolution beweging werd opgericht om aandacht te vragen voor de arbeidsomstandigheden in de textielindustrie.

De ramp in Bangladesh en de maatschappelijke discussie die daarop volgde was één van de redenen om Enschede Textielstad te starten. Er kwam steeds meer aandacht voor confectie-ateliers, maar hoe zit het verderop in de keten? Worden onze stoffen wel geweven, gebreid en geverfd op een manier die goed is voor mens en milieu? We gingen op onderzoek uit en de rest is geschiedenis; inmiddels werken we elke dag met wevers, designers en modemerken samen om de textielindustrie eerlijker, duurzamer en beter te maken.

Bij ons is het elke dag fashion revolution day. Maar vandaag nog net een beetje meer dan anders.

Wil je ook iets doen? Houd de Facebook pagina van Fashion Revolution Netherlands in de gaten of kijk op de website of er bij jou in de buurt een evenement wordt georganiseerd.