Aankomende week staat Milaan nóg meer dan anders in het teken van interieur & design. Tijdens Salone Del Mobile presenteren ontwerpers en merken hun nieuwe producten en collecties. Niet alleen op de beurs zelf vliegen de mooie ontwerpen je om de oren; door de hele stad verspreid vind je de meest prachtige pop-up showrooms en inspirerende evenementen. Waaronder Masterly; het Nederlandse designpaviljoen in het Palazzo Francesco Turati in het centrum van Milaan. Tijdens Masterly presenteren we een nieuw product dat in samenwerking met Cartoni Design is ontwikkeld.

Cartoni Design x Enschede Textielstad
Het Nederlandse designlabel Cartoni Design produceert circulaire designmeubels. De producten worden altijd op een maatschappelijk verantwoorde manier gemaakt van circulaire en/of gerecyclede materialen, zoals karton en resthout.

Op Masterly presenteert Cartoni een circulaire stijlkamer die van top tot teen is ingericht met duurzame materialen. De kamer is ingericht met producten die Cartoni in samenwerking met duurzame, circulaire partners heeft ontwikkeld. We zijn er dan ook heel trots op om te kunnen vermelden dat Enschede Textielstad één van deze partners is. Op Masterly wordt een (geluids)isolerend paneel gepresenteerd dat gevuld is met het duurzame isolatiemateriaal van Everuse en is bekleed met onze gerecyclede meubelstof.
Onze duurzame meubelstoffen
In de stijlkamer van Cartoni Design is onze roze & marineblauwe meubelstof gebruikt. Een mooie dikke stof die voor 46% uit gerecycled katoen bestaat. Aan de felle kleuren komt geen drupje verfstof te pas; de garens zijn gekleurd door het gerecyclede materiaal dat erin verwerkt is. Door niet te verven besparen we in ons productieproces veel water en chemicaliën.